Järvabor reagerar mot planerad begravningsplats - 6 januari - pressmeddelande

06.01.2014 21:38

Järvabor reagerar mot planerad begravningsplats - Trettondagen

Strax före jul (21/12) publicerade DN den glädjande nyheten att kyrkogårdsförvaltningen ger upp (eller skjuter upp) planerna att placera en begravningsplats på järvabornas finaste och bäst fungerande fritidsområde.

Motivet enligt kyrkogårdsdirektören är grundförhållanden, Igelbäcken och fisken Grönlingen: ”- det blev mer komplicerat än vi någonsin hade trott”. Inte ett ord om den starka folkliga opinionen mot planerna.

Han öppnar hellre för kritik om usel förhandsstudie och planering när förvaltningen kastat bort projekteringsmiljoner och en internationell tävling om en ”ny skogskyrkogård” på ett dödfött projekt, än medger att protester har påverkat.

Några engagerade tenstabor har reagerat spontant på detta, och arrangerar en utflykt till kyrkogårdsförvaltningens anslagstavla på Järvafältet. Där kommer bland annat mängder av kritiska citat från samrådet hösten 2012 att sättas upp och nya anslag skrivas. Begravningsplatsen är en stadsplanefråga som hotar många människors livsmiljö, inte bara en fisk i Igelbäcken!

Tid: Trettondagen måndag 6 januari, klockan 13:30

Plats: Kyrkogårdsförvaltningens anslagstavla, nära kolonilotterna norr om Tensta (bl a Granholmens koloniträdgårdsförening med stugor)

Läs mer på www.initiativtensta.se

Kontakt: Rachid Lestaric 070-581 36 40